РЕФУНДАЦИЈА


Доколку производот не ви одговара и сакате рефундација, потребно е истиот да го испратите по курирска служба која што вие ќе си ја повикате и испратите до адреса дооел Бундал ул-Таки Даскало бр- 11 Битола и притоа трошокот за достава е ваш. Рокот за рефундирање на средства е 3 дена од подигање на производот.
Пратката која што ја враќате мора да биде спакувана во оригиналното пакување и задолжително треба да ја ставите и оригиналната фактура.
Потоа, ни ја праќате вашата трансакциска сметка на нашата e-меил адреса drbundal@gmail.com
Штом пратката пристигне кај нас и се утврди дека вратениот производ не бил употребуван, не е оштетен, сочуван е неговиот изглед, употребни својства и фабрички етикети, се врши рефундирање на средствата на вашата трансакциска сметка.

ЗАМЕНА НА ГОЛЕМИНА И ЗАМЕНА НА ПРОИЗВОД СО ДРУГ


ПРОЦЕДУРА ЗА ЗАМЕНА НА ПРОИЗВОДИ
Доколку по прием на нарачаниот производ заклучивте дека сакате да го замените за друга големина или друг производ за ист или повисок износ, Ве молиме да не контактирате на телефонскиот број 075237013 или да ни испратите е-маил на drbundal@gmail.com Неопходно е да го имате бројот на фактурата/испратница и да ни го кажете кодот на производот и големината која Ви одговара.
Производот мора да бидe неоштетен и спакуван во неговото оригинално пакување со етикета и фактура.
По прием на производот, ќе се утврди дали производот е во правилна состојба и неоштетен. Доколку се утврди дека настанало оштетување на производот по вина на купувачот, ќе биде одбиена замената и производот ќе биде вратен на купувачот на негов трошок.
Без претходна комуникација и договор со операторите во Онлајн продавница, кој е наведен погоре, не можете самоиницијативно да правите замена во малопродажниот објект на нарачаниот производ.
Нарачаниот производ не може да се менува доколку истиот е носен.

РОК ЗА ЗАМЕНА
Процедурата за замена на производи купувачот може да ја започне најдоцна во рок од 15 дена од прием на производот. Потоа, рокот за замена на големина на производ е 15 дена од моментот на поднесување барање од страна на купувачот, по прием на производот.


Трошоци за достава


Трошоците за замена на производи се на товар на купувачот, освен во случаите кога купувачот добил неисправен или погрешен производ.

НАПОМЕНА:
Со потврда на нарачката, со клик на копчето НАРАЧАЈ, се согласувате со условите за замена на поголем производ и замена на производот со друг.

Замена за погрешно испорачан производ или оштетен производ

Овој тип на замена е возможна доколку Бундал има испорачано погрешна шифра, погрешна големина или оштетен производ. Потребно е во рок од 24 часа од приемот на пратката да не известите на тел: 075 237 013 или на drbundal@gmail.com
Со ваша согласност, ќе ви биде испратен точниот производ.
Спортикум ја превзема обврската за подмирување на трошокот за достава за заменски нарачки под 2.495 денари, само доколку испорача несоодветен производ во однос на големина, модел или оштетен производ.

Рок за враќање на производ
Рокот за враќање на производ е 15 работни денови од приемот на пратката.

Одбиено барање за рефундација


Доколку се утврди дека вратениот производ е оштетен по вина на купувачот, враќањето на производот ќе биде одбиено и ќе биде вратено на купувачот на негов трошок.